Oprichter van Emotion SkinCare, Gianfranco Nacimbeni, kampte met een onevenwichtige, acne-gevoelige huid en had al talrijke oplossingen uitgeprobeerd, zonder succes.

“Mijn sterke passie voor cosmetica is gegroeid door mijn eigen huidproblemen. Na het ondergaan van verkeerde huidbehandelingen is mijn huid reactief geworden, aan de oorsrpong van het onstaan van Emotion ligt het feit dat ik altijd een andere huid heb gewild.

De diepgaande studie van de huid als orgaan, in combinatie met het geluk om samen te werken met “visionaire” onderzoekers en product formulators, heeft me in staat gesteld cosmetica te creëren die onderscheidend is. – verteld Gianfranco Nacimbeni, founder Emotion SkinCare”

In bijzonder is Emotion gespecialiseerd in “water in olie” W/O-emulsies, zeer rijk aan biologische lipiden, en in al die stoffen die deel uitmaken van de cellulaire en metabolische activiteit van de huid en die fungeren als biologische voorlopers. (Lipoproteïnen, aminozuren, vetzuren, fosfolipiden, vitamines, enz.)

In de formuleringen worden altijd niet-fysiologische en occlusieve enzymtoxische en cytotoxische stoffen uitgesloten die in de meeste cosmetica wel voorkomen.

Het is de visie om geen moleculen te gebruiken die de huid kunnen beschadigen, met als enig doel resultaat op korte termijn te behalen. Maar het doel is om mensen te inspireren om hun huid te verzorgen met een andere soort cosmetica die het huidorgaan en het milieu respecteert.

De structurele complexiteit, de buitengewone biochemische functionaliteit gekoppeld aan het regeneratieve, transformerende en adaptieve vermogen, maakt de epidermis tot de fundamentele hoofdrolspeler in het behoud van een jonge en gezonde huid. Andere merken focussen vaak enkel op de dermis en onderschatten het effect van een goed gezond functionerende epidermis.

Onze specialisatie is de behandeling van de twee barrières (lipide barriere en huidmicrobioom) in de dysbiotische huid. Door de huid dagelijks te voeden, en te beschermen met dermobiotische cosmetica houden we de huid jong en gezond doorheen de tijd.